Radio-Tone 3G – Recension!


Bild lånad av www.radioshop888.com

Jag tänkt att jag skulle försöka göra en liten recension på mobiltelefonenen Radio-Tone 3G Android wifi Walkie Talkie Zello Smartphone.

Efter jag bytt bil i somras var jag inte pigg på att sätta borrmaskinen i taket på min nya Audi för att kunna montera min 70cm/2m antenner till min amatörradio rigg.

Efter att testat Zello en voip mjukvara till telefonen så tycket jag fortfarande att jag saknade radio känslan även om mjukvaran är helt okej.
Eter testat en Blåtands monofon till telefonen ett tag, som får lite av radio känslan tillbaka så bestämde jag ändå att byta ut min jobbtelefon till något mer passande.

Efter lite surfande hittade jag vad jag sökte, en mobiltelefon som ser ut som en modern kommunikationsradio med PTT funktion.
Telefonen RT3 köptes från hemsidan www.radioshop888.com, och jag för säga att den var över min förväntan, känns stabil och ordentlig efter en tids användning.
Telefonen har operativsystemet Android som kanske inte är min favorit men det fungerar bra ut lådan, om man inte installera massa applikationer.

Leveransen gick som väntat från Hongkong, utan att betala för extra frakt tog det två veckor att få mitt paket till posten vilket är okej.
Vad det gäller innehållet lådan så består denna av telefonen, antenn, USB Micro ladd kabel, samt batteri, laddare, som jag inte använder så jag redan har mänger av laddare som jag vet att jag kan lita på.
Vad det gäller funktioner på telefonenen så har den 2,4 tums touch skärm, numerisk tangentbord , PTT tangent, SOS knapp, uttag till monofon och volymvred precis som en modern handapparat . Volymen och ljudkvalitén är mycket bra, högt och tydlig ljud när du använder Zello applikationen. Ringsignalen får man skruva mer någon i menyn då det är väldigt högt som standard, men bättre de än en telefon som man inte hör!
Även vanliga mobil samtal är klar och tydliga, bättre ljud än min tidigare jobbtelefon.

Byggkvalitén på teflonen känns helt okej, kanske inte en 10:a men en stark 8:a kan jag tycka, så den känns stabil och pålitlig.
Övriga funktioner är plats för dubbla sim kort, sd kort och dubbla kameror, Wifi och Blåtand… allt som en normal mobiltelefon har.

Jag kan varmt rekommendera denna telefon till sändaramatörer så som jag som inte vill montera antenner på bilen. Och eftersom detta inte är en riktig radio och Zello ej kräver amatörradio certifikat så kan jag även rekommendera detta till er icke amatörer som vill ha lite radio känsla.
För er amatörer så finns där möjlighet att ansluta Zello till riktiga radioapparater, och därav använda internet som en förlängningssladd, se mina tidigare inlägg.

Hoppas iallafall att detta är informationsrikt, och att ni fått en bättre bild av vad denna telefon har att erbjuda.

// Isak
SA7BNB

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.